HONDA E

USEIN KYSYTTYÄ SÄHKÖAUTOISTA

Scroll

Ovatko sähköautot ympäristöystävällisiä?

Ovatko sähköautojen akut kierrätyskelpoisia?

Kyllä, sähköautojen (ja hybridiautojen) akut ovat kierrätyskelpoisia. Nämä kevyet ja pitkäikäiset akut ovat litiumioniakkuja – kuten kannettavissa tietokoneissa ja matkapuhelimissakin. 

 

Aiheuttavatko sähköautot päästöjä?

Sähköautolla ei ole pakokaasuja, joten se on päästötön, ja se voidaan luokitella lakisääteisesti nollapäästöiseksi – mikä on hyödyllistä kaupunkiympäristössä, jossa ilmansaasteet ovat vakava ongelma.

 

Mitkä ovat sähköauton omistamisen edut?

Ovatko sähköautot tehokkaampia?

Kilometrikustannusten perusteella täyssähköauto maksaa alle kolmanneksen bensiini- tai dieselauton hinnasta. On myös merkittäviä verotusetuja sekä joitakin valtion tukia, jotka auttavat sinua siirtymään sähköautoon.

 

Tarvitsevatko sähköautot öljyä?

Sähköautot eivät tarvitse öljyä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät tarvitse säännöllisiä öljynvaihtoja – toisin kuin polttomoottoriautot, jotka kaipaavat säännöllistä ja joskus kallista huoltoa – siksi sähköauton huolto on yleensä halvempaa.

 

Tarvitsevatko sähköautot huoltoa?

Kyllä, sähköautot tarvitsevat huoltoa. Yleensä täyssähköautossa on vain neljä peruskomponenttia: sähkömoottori, sisäänrakennettu laturi, akku ja jännitemuunnin. Vähempi komponenttien määrä on keskeisin syy, miksi sähköautojen huolto on edullisempaa. Sähkömoottorit ja muut komponentit ovat erittäin luotettavia ja vaativat käyttäjältä vähemmän ylläpitoa.

 

Miltä tuntuu ajaa sähköautoa?

Miten sähköautot toimivat?

Sähköautossa ei ole vaihteistoa, vaan voima siirtyy moottorista suoraan pyöriin. Paina vain kaasupoljinta, ja saat heti välitöntä voimaa sähkömoottorista: se on puhdas, tehokas, suoritustasoltaan hyvä ja päästötön.

 

Onko sähköautoissa manuaali- vai automaattivaihteisto?

Sähköautot eivät tarvitse perinteistä manuaali- tai automaattivaihteistoa. Toisin kuin polttomoottoreilla, sähkömoottoreilla on erittäin laaja tehoalue – ne käyvät suurella kierrosluvulla –, joten tarvitaan vain yksinkertainen voimansiirto, jolla on kiinteä välityssuhde.

 

Tarvitsevatko sähköautot vaihteiston?

Sähköautoissa ei ole vaihteita, koska ne liikkuvat suoraan sähkömoottorista tulevalla voimalla. Sähkömoottorin pyörintänopeus riippuu siitä, kuinka suurta nopeutta tarvitset. Kytkintä ei tarvita, koska sähkömoottori voi tuottaa voimaa heti liikkeellelähdöstä alkaen.

 

Kuinka kauas sähköautolla voi ajaa?

Sähköautojen toimintamatka kasvaa jatkuvasti akkuteknologian kehittymisen myötä. Nykyään täyssähköautot voivat ajaa helposti liki 160 kilometriä ennen kuin joutuu lataamaan akun uudelleen, ja jotkin uudet mallit voivat ajaa nyt jo yli 320 kilometriä. 

 

Voiko sähköautoa ladata kotona?

Sinun tulee asentaa kotiisi mieluiten latausasema tai vähintään asianmukainen pistorasia. Ennen pidempää matkaa tulee suunnitella reitti, jonka varrella on latauspaikkoja, jotta voit tarvittaessa ladata sähköautoasi matkan aikana kun sähköautosi kertoo sinulle akun varaustason olevan alhainen.