Tietosuojakäytäntö oikeushenkilölle

Tässä tietosuojakäytäntöä koskevassa erittelyssä kerrotaan, miten NCG Import Finland OY AB (''me'') osana Nic. Christiansen Groupia käsittelemme henkilötietojasi ja mitkä ovat valtuutemme kaikkien Nic. Christiansen Groupiin kuuluvien yhtiöiden nimissä.  

Nic. Christiansen Group määritellään seuraavasti: http://ipaper.ipapercms.dk/NicChristiansenGruppen/NicChristiansen/CVRoversigt/ 
 

REKISTERINPITÄJÄ 

Oikeushenkilö, joka vastaa henkilötietojesi käsittelystä: 

NCG Import Finland OY AB
CVR-numero: FI 2808915-8 
Vanha Nurmijärventie 62
FIN - 01670 Vantaa

 
HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ 

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin: 

Kotisivuamme käytettäessä: 
Myyntiä edeltävien yhteydenottojesi käsittely:
Verkkolomakkeiden, chat-toiminnon yms. kautta annettuja myyntiä edeltäviä henkilötietoja käytetään tiedustelujen käsittelyyn. Kyseessä voi olla esim. koeajotiedustelu, esitetilaus, hinnastotilaus tai yhteydenottopyyntö. Jos annat suostumuksesi, käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin kuten alla on kuvattu, ja henkilötietosi sovitetaan evästetietoihin siten kuin evästekäytännössämme kerrotaan
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilötietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, puhelin, ajoneuvon tiedot, mieltymykset. 
Käsittelyperuste: suostumus. 

Myynnin yhteydessä tapahtuvien yhteydenottojesi käsittely:
Verkkolomakkeiden, chat-toiminnon yms. kautta annettuja myynnin yhteydessä saatavia henkilötietoja käytetään ottaaksemme sinuun yhteyttä. Kyseessä voi olla esim. huoltamokäyntiä ja sen toteutusta koskeva tiedustelu tai verkkosivuston kautta tilattavat tarjous- ja palvelutiedustelut.  Jos annat suostumuksesi, käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin kuten alla on kuvattu, ja henkilötietosi sovitetaan evästetietoihin siten kuin evästekäytännössämme kerrotaan
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilötietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, puhelin, ajoneuvon tiedot, mieltymykset. 
Käsittelyperuste: sopimuksen noudattaminen. 

Markkinointi: Henkilötietoja käytetään markkinointitarkoituksiin, kuten sinulle räätälöidyn viestinnän kohdentamiseen mielenkiinnon kohteidesi perusteella sekä sinulle kohdistettujen markkinointiviestien lähettämiseen esimerkiksi uutiskirjeiden muodossa. Henkilötietosi sovitetaan evästetietoihin siten kuin evästekäytännössämme kerrotaan
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, puhelin, evästetiedot, verkkokäyttäytyminen, ajoneuvon tiedot, mieltymykset. 
Käsittelyperuste: suostumus. 

Käyttäjäkokemuksen optimointi kotisivulla: Henkilötietoja kerätään käyttäessäsi kotisivuamme. Käytämme tietoja optimoidaksemme palvelutarjontamme sekä käyttäjäkokemuksesi kotisivullamme. Lue tarkemmat tiedot evästekäytännöstämme
Mitä tietoja käytämme: tavallisten henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron lisäksi käytämme evästetietoja, verkkokäyttäymistietoja ja käyttäjäkyselyjä näihin liitettyine kilpailuineen. 
Käsittelyperuste:  suostumus. 

Kotisivutilastot: henkilötietoja käytetään kotisivumme ja siihen liitettyjen palvelujen käyttöä koskevien tilastojen laadintaan.  
Mitä tietoja käytämme: evästetietoja ja verkkokäyttäymistietoja.  
Käsittelyperuste: suostumus. 

Myymälöitä ja huoltamoita käytettäessä – Kun asioit hyväksytyissä myymälöissä ja huoltamoissa, saamme sinusta tietoa, jota käsittelemme maahantuojan ominaisuudessa seuraavia tarkoituksia varten:  

Palvelutoimitus: Kun ostat valtuutetuilta jälleenmyyjiltä ja huoltamoilta, vastaanotamme ja käsittelemme henkilötietojasi ostamiesi palvelutoimitusten yhteydessä. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi auto- ja varaosatilaukset, takuun aktivointi sekä maahantuojan lisäpalvelut, kuten tiepalvelu.  
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, tilausnumero ja ajoneuvon tiedot. 
Käsittelyperuste: sopimuksen noudattaminen. 

Huolto- ja takuuasioiden käsittely: Huoltojen ja tarkastusten dokumentointia varten, mikä on tehdastakuun voimassaolon edellytys. Vastaanotamme ja käsittelemme autosi tietoja. Sama pätee, jos tehdas päättää ryhtyä toimenpiteisiin mahdollisten vikojen ja puutteiden korjaamiseksi. Mahdollisten takuutapausten käsittelyssä asiakirja-aineisto luovutetaan eteenpäin ja käsitellään jälleenmyyjän, maahantuojan ja tehtaan keskuudessa. Tämä asiakirja-aineisto voi sisältää autoasi käsittelevien tietojen lisäksi myös henkilötietoja. 
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, tilausnumero, ajoneuvon tiedot ja asiahistoria. 
Käsittelyperuste: sopimuksen noudattaminen. 

Asiakastyytyväisyystutkimukset: seurataksemme asiakastyytyväisyyttäsi markkinoilla ja parantaaksemme jatkuvasti asiakaspalveluamme vastaanotamme ja käsittelemme henkilötietojasi asiakastyytyväisyystutkimusten yhteydessä. 
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, ajoneuvon tiedot sekä tiedot viimeisistä hankinnoista. 
Käsittelyperuste: oikeutettu etu. 

Huoltoilmoitukset: Voidaksemme tarjota hyvää asiakaspalvelua lähetämme sinulle esimerkiksi auton koria ja ruostetarkastuksia koskevia huoltoilmoituksia, millä on merkitystä takuusuojan kannalta. Näissä yhteyksissä vastaanotamme ja käsittelemme henkilötietojasi. 
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, ajoneuvon tiedot ja huoltamovaraus. 
Käsittelyperuste: sopimuksen noudattaminen. 

Tilastot ja raportointi: Vastaanotamme ja käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin: jälleenmyyjien aktiivisuuden mittaaminen, jälleenmyyjien suorituskyvyn seuranta, jälleenmyyntiverkoston myyntiprosessien kehittäminen ja parantaminen sekä asiakas- ja markkina-analyysien laatiminen liiketoiminnan kehittämistä varten.   
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, sähköposti, puhelin, ajoneuvon tiedot ja asiahistoria. 
Käsittelyperuste: oikeutettu etu. 

Poistamisaika: kuusi kuukautta tietojen keräämisestä (minkä jälkeen henkilötiedot poistetaan). 

Seuraavissa muissa yhteyksissä: 

Kirjemarkkinointi: Henkilötietoja käytetään markkinointitarkoituksiin, kuten sinulle räätälöityyn kirjemarkkinointiin. Markkinointitiedot perustuvat julkisiin listauksiin ja/tai asiakassuhteeseen perustuviin tietoihisi. 
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilötietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, osoite, ajoneuvon tiedot, mieltymykset ym. yleiset tiedot. 
Käsittelyperuste: oikeutettu etu. 

Tallenteet markkinointitarkoitukseen: Markkinointimateriaalimme käyttämiseksi ja tuotteidemme ja palvelujemme brändäystä ja markkinointia varten hankimme suostumuksesi sinua käsitteleviin tallenteisiin. Tällaista markkinointia ovat esim. kuvamateriaali sosiaalisessa mediassa, verkkosivustoilla ja esitteissä. 
Mitä tietoja käytämme: yleisiä henkilökohtaisia tietoja, joita ovat esimerkiksi nimi, kuvat ja videot. 
Käsittelyperuste: suostumus. 


LÄHTEET  

Kerätessämme tietoja muista lähteistä kuin sinulta, tällaisia lähteitä voivat olla seuraavat: 

a) automyyjä, jolloin tarkoituksena ovat tilastot, markkinointi ja sopimuksen noudattaminen. 

b) Julkiset rekisterit: ajoneuvorekisteri, henkilörekisteri ja kaupparekisteri, jolloin tarkoituksena ovat yksilöllinen tunnistaminen ja sopimuksen noudattaminen. 

c) Leasing- ja rahoitusyhtiöt, jolloin tarkoituksena on tehdä luottojärjestelyjä sopimuksen solmimisen yhteydessä. 

d) Luottoluokituslaitos, jolloin tarkoituksena on tehdä luottoluokituksesi sopimuksen solmimisen yhteydessä. 

Sinusta kerätyt tiedot ovat peräisin seuraavilta alueilta: 
a) EU/ETA. 

 
HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN  

Tietosuojakäytännössämme mainituissa tarkoitusperissä luovutamme henkilötietoja seuraaville muihin kategorioihin kuuluville vastaanottajille:  

a) Relevantit automyyjät ja autonvalmistajat  

b) Yhteistyökumppanit, kuten rahoitusyhtiöt, vakuutusyhtiöt ja palveluntarjoajat (esim. tiepalvelu, rengassäilytys, hintojen arvioijat ym.)    

c) Muut yrityksemme hyväksi työskentelevät toimittajat ja yhteistyökumppanit (esim. palveluntarjoajat, tekninen tuki, tavarantoimittajapalvelut ja rahoituslaitokset). 

d) Yritykset, joihin rekisterinpitäjä on konsernin kautta sidoksissa Nic. Christiansen Groupin (www.nc.dk) kanssa. 

e) Julkiset viranomaiset. 

f) Sosiaalinen media (esim. Facebook, LinkedIn). 
 

SIIRROT ETA-MAIDEN ULKOPUOLELLE 

Säilytämme lähtökohtaisesti tietojasi Euroopan talousalueen (ETA) alueella tai maissa, joissa on riittävä tietosuojan taso.  Näissä maissa on tietosuojalainsäädäntö, joka vastaa ETAn lainsäädäntöä omia tietojasi koskien. 
Jos luovutamme tietojasi yrityksille, jotka toimivat (i) ETAn ulkopuolella tai (ii) maissa, joissa on riittävä tietosuojan taso, kuten luvussa 5 yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti määritellään, sovimme kyseisten yritysten kanssa siitä, että tietojasi käsitellään vastaavilla ehdoilla kuin me käsittelemme niitä. Tällaisissa tapauksissa varmistamme, että siirretyt tiedot suojataan. Saat lisätietoja relevanteista tietojen siirroista ja käsittelyistä ottamalla meihin yhteyttä.  

Luovutamme tietojasi seuraavien vastaanottajaryhmille, jotka voivat toimia ETAn ulkopuolella: 
a) Autonvalmistajille, jotka saavat tietoja ajoneuvoista tehdastakuuta, tilastointia ja raportteja varten. 
b) Tietojenkäsittelijöille, kuten järjestelmätoimittajille, joille välitetään ajoneuvo- ja henkilötietoja, jotta he voivat käsitellä kyseisiä tietoja puolestamme tietosuojakäytäntöömme liittyviä tarkoituksia varrten. 


SÄILYTYS JA POISTO 

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen siihen tarkoitukseen tai tarkoituksiin, joita varten tietoja käsitellään. Pääsääntöisesti tietoja säilytetään viisi vuotta käsittelyn jälkeen, mutta erityistapauksissa säilytysaika voi olla lyhyempi tai pidempi, jos kyseessä on esimerkiksi oikeudelliset vaatimukset tietojen poistamiseksi tai säilyttämiseksi.  


PAKOLLISET TIEDOT  

Henkilötietokäsittelyyn keräämämme tiedot ovat joissain tapauksissa pakollisia eli välttämättömiä voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä, tarjota palvelua, tehdä luottoluokituksen jne. Kerromme sinulle, mitkä tiedot ovat pakollisia konkreettisen henkilötietokäsittelyn yhteydessä. Jos emme saa pakollisia tietoja, emme voi suorittaa haluttua toimenpidettä tai palvelua. 


OMAT OIKEUTESI 

Sinulla on seuraavat oikeudet: 

- Sinulla on oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi, oikaista niitä tai poistaa ne. 

- Sinulla on myös oikeus vastustaa ja rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. 

- Sinulla on ehdoton oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoitusta varten. 

- Jos henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksesi peruuttaminen ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen peruuttamisen tekemistä.  

- Sinulla on oikeus saada antamasi henkilötiedot, järjestelmällisessä, yleisesti käytettävissä olevassa ja koneellisesti luettavassa muodossa (oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen).  

- Voit aina jättää valituksen tietosuojan valvontaviranomaiselle, esimerkiksi tietosuojavirastoon. 


Voit käyttää oikeuksiasi seuraavasti: Ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään, jonka yhteystiedot ovat edellä, tai kirjoittamalla osoitteeseen GDPR@nc.dk
Näihin oikeuksiin voi tulla ehtoja tai rajoituksia. Siksi ei ole varmaa, että sinulla esimerkiksi on oikeus tietojen siirrettävyyteen konkreettisessa tapauksessa – tämä riippuu konkreettisista olosuhteista kyseisessä käsittelyssä. 

 

Päivitetty viimeksi: 01.11.2018